HOME - ENGLISH
Joi, 9 Iulie 2020 EET
 
print version

2019

Centenar Academician Nicolae Cajal

 

 

Pe data de 1 Octombrie 2019 se împlinesc 100 de ani de la nașterea Academicianului Profesor Nicolae Cajal, personalitate de excepție a virusologiei mondiale și a vieții publice și culturale din Romania.

Academicianul Nicolae Cajal a fost și va rămâne un model de dedicație pentru știință, corectitudine, rafinament intelectual și uman.

Nicolae Cajal a fost un discipol al Academicianului Ștefan S. Nicolau, întemeietorul școlii românești de virusologie. Contribuțiile sale au fost publicate în peste 400 de lucrări științifice. Din 1967, Nicolae Cajal a fost director al Institutului de Virusologie al Academiei Române, a fost vicepreședinte al Academiei Române (1990-1994), președinte al Secției de Științe Medicale, Presedinte al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, președinte al Fundației „M. H. Elias”, președinte al Federației Comunităților Evreiești din România (1994-2004), expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, autor al unor tratate majore de diagnostic de laborator clinic si virusologie, membru al Academiei de Științe din New York, Doctor Honoris Causa al Universităților din Oradea (1994), Timișoara (1995), Cluj (1995), Iași (1996).

Mentor al multor generații de specialiști, toți îi păstrăm o vie și caldă recunoștință.

Colectivul Institutului de Virusologie “Ștefan S. Nicolau”

 

Continuare activitate Institut

RO EN