HOME - ENGLISH
Joi, 9 Iulie 2020 EET
 
print version

Ambasadori

08/10/2010

Lucian R. Chirieac (USA)
Harvard Medical School, Department of Pathology, Brigham and Women's Hospital,
75 Francis Street, Boston, MA 02465
Phone: 617-732-8126, Fax: 617-264-5118, e-mail: lchirieac@partners.org 

Dr. Lucian R. Chirieac este lector la disciplina de Patologie a Harvard Medical School si medic specialist patolog la Brigham and Women's Hospital din Boston, Massachusetts. A beneficiat de 3 granturi NIH si in present este co-director al SPORE - Specialized Programs of Research Excellence in Cancer pulmonar la Dana-Farber/Harvard Cancer Center. In ultimii 5 ani a publicat mai mult de 60  de articole in reviste de specialitate, cu factor de impact ridicat.  Este membru in 8 societati profesionale prestigioase, si unul dintre cei 12 membri permanenti ai Asociatiei Internationale de Studiu a Cancerului Pulmonar, ce stabilesc standardele diagnostice si ghidurile terapeutice in cancerul pulmonar. Este singurul patolog membru al  NCCN -National Comprehensive Cancer Network, care a fost co-autor al “Non-Small Cell Lung Cancer Guidelines”, ce stabileste recomandarile internationale pentru tratamentul cancerului pulmonar. Este reviewer pentru cele mai prestigioase reviste medicale cotate in bazele de date de specialitate si este principalul patolog oncologic si cercetator in domeniu de la Brigham and Women’s Hospital. Este implicat in programe de educatie,pregatire si supervizare a numerosi medici, in particular in specialitatea Patologie. A primit numeroase premii si distinctii si participa constant ca speaker invitat la conferinte prestigioase din SUA si Europa.

Dan Rujescu (Germania)
Ludwig-Maximilians-Universität München
Klinik und Poliklinik für Psychiatrie und Psychotherapie;Nußbaumstr. 7, 80336 München
Tel. (089) 5160-5756, Fax. (089) 5160-5779; email: Dan.Rujescu@med.uni-muenchen.de


Dan Rujescu este profesor la catedra de Psihiatrie, Genomica si Neurobiologie. A terminat studiile medicale la Universitatea din Heidelberg si Essen, Germania. În 1997 a devenit sef al Departamentului de Neurobiologie Moleculara si Clinica la Universitatea din Munchen, este adjunctul sefului Departamentului de Psihiatrie, sef al Centrului Memorial Alzheimer si al Sectiei de Psihiatrie Geriatrica, precum si director al Centrului de Cercetari Genetice la Universitatii din Munchen. Dan Rujescu este implicat în studiile nationale si internationale privind genomul si întelegerea geneticii si patofiziologiei bolilor neuropsihiatrice, grupul sau  recrutand si caracterizand un esantion de 4500 pacienti si controale. Este implicat într-o serie de studii internationale utilizând si dezvoltând noi tehnologii, incluzând studiile genomice asociative si variatia numarului de copii (ex. SGENE, WTCCC2, MOODS, GERAD, PGC, CGASP, COGENT, CIAC). Este co-autor la peste 120 publicatii originale (factorul de impact cumulativ 900), incluzând 2 în Nature (una ca prim autor), 5 în Nature Genetics si una în Nature Medicine. A primit Premiul Cercetatorului Independent NARSAD (Fundatia Familiei William si Gloria Paul), Premiul de Cercetare Kraepelin, Premiul Dr. Paul Janssen pentru cercetare în Schizofrenie, Premiul Kraepelin-Alzheimer, si Premiul European de Prevenire BMS în Psihiatrie. Este membru în comitetele de redactie ale unor jurnale (de ex.: Editor pentru BMC Medical Genetics, Psihiatrie Moleculara pentru The World Journal of Biological Psychiatry (a Federatiei Mondiale a Societatii de Biologie Psihiatrica, WFSBP) si membru in diferite comitete editoriale: International Journal of Neuropsycho-pharmacology (a Colegiului International de Neuro-Psihofarmacologie, CINP), European Neuropsychopharmacology (a Colegiului European de Neuropsihofarmacologie, ENCP) si Journal of Medical Genetics. Este presedinte si membru al unor societati stiintifice internationale; membru al comitetului director “Genetica Moleculara” al Retelei de Cercetare asupra Depresiei si Suicidului; al comitetului director al organizatiei “Genetica Moleculara” al Retelei Germane de Cercetare a Schizofreniei; consilier CINP si sef al Sectiei Genetica si Endofenotipuri a Societatii Germane de Biologie Psihiatrica. A fost implicat în organizarea a numeroase congrese stiintifice internationale: Al 7-lea Congres Mondial de biologie Psihiatrica (WCBP, 6000 participanti), Al 13-lea Congres EPS (2600 participanti), al 26-lea CINP (3500 participanti), Al 9-lea WCBP (4000 participanti). In 2009 a fost co-presedinte al Comitetului International pentru Programele Stiintifice la al 10-lea WCBP.

George Calin (USA)
University of Texas, M. D. Anderson Research Trust, Dept. Experimental Therapeutics,
1515 Holcombe Blvd., Houston, Texas 77030-4009,
tel 713-792-5461, email: gcalin@mdanderson.org

George Calin este absolvent al Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, unde a obtinut si titlul de Doctor in Medicina. A lucrat in domeniul citogeneticii ca student absolvent sub indrumarea Dr. Dragos Stefanescu in Bucuresti, dupa care si-a completat studiile in genomica  cancerului in cadrul laboratorului Dr. Massimo Negrini de la Universitatea din Ferrara, Italia. In anul 2000 a obtinut o bursa postdoctorala la Kimmel Cancer Center in Philadelphia, PA, unde, in cadrul laboratorului Dr. Carlo Croce a participat la demonstrarea, in premiera, a legaturii dintre cancerul uman si microARN, descoperire considerata revolutionara in istoria cercetarii microARN-urilor. In prezent este conferentiar in cadrul Departamentului Terapii Experimentale, bursier al Universitatii din Texas, M. D. Anderson Research Trust. Incepand cu iulie 2007 a organizat un grup independent de cercetare si a deschis o noua directie de cercetare, stabilind legatura intre cancere si o noua clasa de ARN-uri necodificatoare (ncARN), denumite gene ultraconservate. Scopul principal al laboratorului pe care il conduce este studierea rolului microARN-urilor si ARN-urilor necodificatoare in initierea si progresia cancerului, precum si a  mecanismelor predispozitiei la cancer legate de ncARN. De asemenea, exploreaza noi optiuni terapeutice ARN pentru pacientii cu cancer; scopul pe termen lung fiind de a stabili la MDACC un institut pentru studiul rolului ARN-urilor necodificatoare in cancer, cu focalizare in particular pe utilizarea acestora ca medicamente sau ca tinte pentru regimurile terapeutice.
 

RO EN